,,Martorul”, Josh McDowell

 

0

Cine este martorul ? Cine este personajul enigmatic din spatele acestui statut nu prea confortabil. Să fii martor la un asasinat nu este prea agreabil, cel puţin mie nu mi-ar surâde ideea. Romanul Martorul, scris de Josh McDowell debutează cu un dialog între un personaj bogat, extrem de bogat, Rafic Ramsey şi cel care a fost angajat să se ocupe de o situaţie des întâlnită în lumea celor cu mulţi bani, este vorba despre o răpire.

Romanul Martorul , ni-l prezintă  pe Maruan Accad, expert în securitate, a carui firmă de protecție și pază, deținută de el și fratele său, este angajată de un bogat om de afaceri egiptean, pe nume Rafic Ramsey, a cărui fiică fusese omorâtă și soția răpită, pentru a o găsi pe aceasta din urmă. Maruan face mai mult decât atât, găsind  dovezi ale implicării soției lui Ramsey într-o conspirație îndreptată asupra bogatului egiptean. Un lunetist, însa, îi curmă viața chiar în acele momente, iar Maruan devine la rândul său o țintă. Reușește cu greu să scape de echipa de asasini trimisă pe urmele sale, ajungând să fie urmărit inclusiv de autorități, care îl acuză de uciderea lui Ramsey. Fuge din Monte Carlo, refugiindu-se în Maroc pentru a i se pierde urma. Un prieten din copilărie, Kadeen, convertit la creștinism îl ajută pe fugar, atât cât poate, psihic și mai ales spiritual.

În Casablanca, Maruan nu va rămâne mult, temându-se pentru viața prietenului său și a familiei acestuia. Va pleca de acolo în Egipt, dar lucrurile nu se vor liniști, eroul nostru primind vestea că prietenul său Kadeen a fost ucis, iar el  este acuzat de încă o crimă. Împotriva lui se va institui o veritabilă vânătoare internațională.

Personajului principal  este în stare să facă orice pentru a-și salva viața, neuitându-se niciodată la ceea ce ramâne în urma sa, la răul produs altora. Ceea ce schimbă cursul vieții sale va fi cunoașterea unei tinere rebele, „fiica risipitoare” a unui pastor creștin, Dalia, de care se va îndrăgosti. Va dori să o ia de soție, ascunzându-i situația periculoasă prin care trece, însă după o nouă tentativă de asasinat, îi va marturisi acesteia tot adevărul, tragedia prin care trece. Va fi iertat de fată, dar aceasta va dori  să primească binecuvântarea tatălui ei pentru această căsătorie. Vor pleca în Iordania, la Petra, pentru a se întâlni cu bătrânul pastor. O ultimă tentativă de asasinat va fi dejucată de fratele său și de inspectorul de poliție din Monaco insărcinat cu prinderea lui. Adevărul va ieși în cele din urmă la suprafață, iar adevărații vinovați vor fi deferiți justiției.

Întâlnindu-se cu tatăl iubitei sale, acesta îi va vorbi despre Isus Christos, despre jertfa Sa pentru lumea noastră scufundată în păcat, atingând inima întunecată a lui Maruan.

Scopul acestei cărți este să ne prezinte lumina Sfintei Scripturi care poate schimba la modul real inima omenească.

Citat…

,,Dragoste?! Da, de ce nu?
Oare după dragoste tânjește orice om fie , fie tânăr sau bătrân
Dragostea înseamnă putere…dragostea este dăruire și sacrificiu…putem vedea dragostea, o putem auzi în fiecare bătaie de inimă a oricărui îndrăgostit… în dragoste aflăm odihna și pacea care, speram noi, vor umple viețile și căminele noastre.
Mă întreb unde putem găsi această dragoste pe care o trăim.”

 

Reclame

Un gând despre “,,Martorul”, Josh McDowell

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s