,,Damnare”, Lauren Kate

1

Unii îngeri sunt sortiți căderii!
Există ceva dureros de familiar la Daniel Grigori.
Misterios și distant, el îi atrage atenția Lucindei Price încă din prima ei zi la internatul Sword & Cross, din înăbușitorul Savannah. Ajunsă aici după ce prietenul ei moare într-un accident misterios, Lucinda, o adolescentă de șaptesprezece ani, se îndrăgostește de Daniel, dar descoperă un adevăr incredibil de  tulburător: el este un înger căzut, iar iubirea lor este veche de secole și sfârșește tragic de fiecare dată când se întâlnesc.
Într-un decor apăsător și opresiv, în care îngerii nu se deosebesc de muritori și unde umbrele veghează amenințător orice mișcare, povestea lor evocă un romantism diafan și angelic.

Lucinda Price, o tânără de 17 ani , este personajul principal al cărții. Aceasta ascunde un secret … toată viața ei  a fost însoțită de umbre negre care și-au făcut apariția în cele mai neașteptate momente și care i-au distrus existența. Din cauza unei întâmplări nefericite din trecut, în care a fost martora morții într-un incendiu a lui Trevor, iubitul ei , Lucinda este trimisă  la școala de corecție ”Sword & Cross” .

Școala Sword&Cross, a cărei imagine ponosită este reprezentată de cimitirul din curte, biserica dărăpănatătransformată în sală de sport şi mirosul de mucegai de pe coridoare, o duc pe Luce într-o lume cu totul străină. Printre aceşti oameni, ea întâlneşte şi prieteni dar şi persoane care o umilesc şi o fac să sufere. Dar într-un astfel de loc, lacrimile nu îşi au locul, trebuie sa fii putenic şi să nu laşi nimic să te doboare.

Cam e băiatul brunet cu ochi verzi care s-a făcut remarcat din prima zi în ochii Lucindei, deoarece e carismatic și știe să se facă plăcut, și mai e și Daniel Grigori, misteriosul, ambiguul personaj masculin pentru care aceasta face o mică obsesie.

Lucinda se simte în mod inexplicabil atrasă de Daniel, acesta fiind un înger căzut, iar iubirea dintre el şi Luce este una blestemată, veche de secole, dar fără să se împlinească cu adevărat, pentru că de fiecare dată când se întâlnesc povestea de iubire se termină tragic. Dacă Daniel este un înger căzut, atunci cine este Cam și ce ascunde el? 

2

Citate…

,,Fă-i o favoare unui bărbat și o să înceapă să te trateze ca pe o sclavă.”

,,Singurul mod de-a supraviețui veșniciei este acela de a te bucura de fiecare moment.”

,,Să lupte pentru a rămâne în viață îndeajuns de mult cât să-și trăiască întreaga viață alături de el. Să se bată pentru singurul lucru despre care știa că era deajuns de bun, nobil, de puternic cât să merite să riști totul. Dragostea.”

3

 

Reclame

Un gând despre “,,Damnare”, Lauren Kate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s