,, Te-aș recunoaște dintr-o mie”,Laura Lippman

te-as-recunoaste-dintr-o-mie_1_fullsize

   Eliza Benedict duce o viață senină într-o casă din suburbii, alături de soţul ei şi de cei doi copii. Dar o scrisoare îi spulberă liniștea: „Ţi-am văzut fotografia într-o revistă. Sigur, între timp te-ai maturizat. Dar te-aş recunoaşte dintr-o mie.”

    Un bărbat și un secret nemărturisit din trecut reapar în viața ei și îi amenință existența confortabilă. Dar Eliza ar face orice să-și apere liniștea și familia – chiar dacă aceasta înseamnă să retrăiască evenimentele unei veri terifiante și să scoată la iveală adevărul înfricoşător pe care l-a ţinut ascuns atâta timp. 

Peronajul principal, Eliza Benedict, duce o viață liniștită alături de soțul și cei doi copii ai săi. Liniștea îi este tulburată de primirea unei scrisori, care îi reamintește de un secret vechi de 20 de ani, un eveniment care a marcat-o pentru totdeauna.

În anul 1985, Walter, un tânăr tulburat, obișnuia să facă plimbări cu mașina, având companie fete de 14-15 ani pe care mai apoi le omora. Într-una din plimbările sale, acesta încercând să îngroape o fată, este văzut de o altă fată pe care o răpeste, o amenintă, o leagă la mâini și la picioare … dar fata, vorbește cu el, se apropie de el, îl ascultă, îl cunoaște…

În prezent, Eliza este o femeie marcată de ceea ce i s-a întâmplat în trecut. A reușit să treacă peste, și-a schimbat numele, s-a mutat într-un alt oraș, s-a căsătorit și și-a întemeiat propria familie. Secretul este cunoscut doar de familia și soțul ei. Într-o zi, Eliza primește o scrisoare care îi distruge liniștea – „Ţi-am văzut fotografia într-o revistă. Sigur, între timp te-ai maturizat. Dar te-aş recunoaşte dintr-o mie.”-

Walter este în închisoare de mulți ani și se apropie de finalul sentinței – urmează să fie executat pentru crima pe care a comis-o. Eliza a fost cea care a declarat împotriva lui, o victimă martoră la ceea ce s-a întâmplat. Acesta dorește s-ă reia legătura cu ea, și știe exact ce cuvinte să folosească pentru a o face pe Eliza să facă cum vrea el.

Ce intenții are Walter? De ce este ea singura supraviețuitoare? Va afla răspunsul la întrebarea care o bântuie de 20 de ani?

Citate…

,,Oricât ar părea de ciudat pentru unii, simt că ție îți datorez cele mai mari scuze, că tu ești acea fată de care trebuie să mă revanșez, tu ești crima pentru care nu am fost niciodată judecat.”

„Nimeni nu e în siguranță în lumea asta, niciodată. Ți-am dovedit-o astăzi, nu? Fiica ta mi-a dat drumul în casă pentru simpul motiv că îmi știa numele. Aș fi putut fi oricine. Aș fi putut face orice. I-aș fi putut face rău.”

a

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s