Valea păpușilor , Jaquelline Susann

Anne, Jennifer şi Neely, sunt trei prietene tinere şi frumoase, care încearcă să-şi găsească drumul spre afirmare în New York, metropola în care industria show-businessului este în plin avânt şi unde toate visele par să devină realitate. Succesul nu întârzie să apară – lumea strălucitoare a scenelor de pe Broadway și a platourilor hollywoodiene le stă la picioare.
Următoarele două decenii le aduc recunoaștere şi faimă, pasiuni şi bogăţie, însă și prețul pe care trebuie să-l plătească este pe măsură. Căci rând pe rând, dragostea se transformă în trădare, cinismul ia locul sincerității, fidelității, prieteniei, iar speranţa în dezamăgire, şi singurul aliat în lupta acerbă pentru culmile succesului rămân „păpuşile“ – pastile care le sunt mereu la îndemână şi par soluţia pentru orice problemă, droguri aducătoare de fericire, de pace, dar mai ales de distrugere. Odată ajunse pe culmile gloriei, nu mai e loc si pentru ceilalti, degradarea morala, fizică, psihică apare şi se instalează ducînd la depresii, maladii, suicid.

Anne este tot timpul îndrăgostită de barbatul nepotrivit, pentru ca în final să rămână împreună cu un bărbat bătrân, bogat, care o va face faimoasă și care este dispus să o ia de soție.

Jennifer, aflată la începutul cărții în divorț cu un prinț, ajunge să se căsătorească iar cu Tony Polar. Aceasta avea să afle că e nebun după ce rămâne însărcinată, iar pentru că boala lui e ereditară, Jennifer își pierde visul de a avea un copil și avortează. După divorțul de Tony Polar, și după alte aventuri cu alți bărbați, în urma unui control medical, află că are cancer la sân. Supărată de situație, se sinucide.

Nelly pare a fi cea mai afectată de păpuși. Aceasta își înșeală soțul și ajunge să fie înșelată la rândul ei. Este totodată și singura care are copii.

Spre sfârșitul cărții, Anne va fi înșelată cu Nelly de către bărbatul pe care ea îl iubește cel mai mult.

O poveste șocantă și emoționantă, despre prețul ce trebuie plătit pentru a fi invidiat de o lume întreagă, este lumea anilor ’50 din America.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s