Poşta, Charles Bukowski

coperta1posta.jpg

 • anii ’60, Los Angeles, California.
 • aspecte din viaţa unui lucrător la Poştă, alcoolic, afemeiat, parior la cursele de cai.
 • un roman ce nu-ţi dă bătăi de cap, ci chiar te relaxează şi te face să uiţi de problemele de zi cu zi.
 • o carte amuzantă și tristă.

„I have one of two choices – stay in the post office and go crazy” or stay out here and play at writer and starve. I have decided to starve.”

Romanul are la bază experienţa de lucrător poştal a autorului.  Este descrisă foarte bine atmosfera din oficiile poştale din America. Henry Chinaski, personajul principal, este chinuit de regulamentele stupide şi munţii de hârţoage, de supraveghetorii stupizi şi rău-voitori, de programul imposibil. Pentru a evada din acest mediu toxic, eroul nostru bea de stinge şi îşi găseşte alinarea în braţele femeilor.

Henry Chinaski îşi mai găseşte o preocupare care să-l facă să uite serviciul de la poştă: cursele de cai. El pariază aproape zilnic, uneori lipsind de la serviciu, ceea ce îi aduce alte neplăceri.  Culmea e că reuşeşte să câştige sume de bani destul de frumoase dar , fiind un prototip al ratatului, aceştia i se scurg printre degete.

Bukowski se remarcă, ca şi în alte romane ale sale, prin stilul direct, simplu, fără întortocheri prin care ne zugrăveşte societatea americană a timpului său. Oficiul poştal este o metafora a societăţii în care trăieşte autorul, o societate prizonieră a legilor absurde care o guvernează şi cu care se luptă Henry Chinaski.

Anunțuri

4 gânduri despre “Poşta, Charles Bukowski

   • Am citit-o și pe aia și din contră, orice s-ar zice, nu e chiar așa. Mie mi s-a părut a fi mai mult un elogiu, dincolo de limbaj. Omul a trăit destule, dar prin personaj poate și ficționaliza, poate exprima chestii generale din societate, etc. Eu am perceput-o mai mult ca un fel de scrisoare de dragoste scrisă mai altfel, de un tip văzut ca ciudat, excentric, bețiv.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s