Obsidian,Jennifer L. Armentrout

obsidian-lux-vol-1_1_fullsize

Daemon este enervant. Arogant. Îmi vine să-l omor. Nu ne înţelegem deloc. Absolut deloc. Dar când un străin mă atacă şi Daemon efectiv face timpul să încremenească doar cu o simplă mişcare a mâinii, ei bine, ceva… neaşteptat se întâmplă.
Vecinul meu extraterestru sexy a lăsat o urmă pe mine.
Da, aţi auzit bine. Extraterestru. Se pare că Daemon şi sora lui Dee au o galaxie de inamici care vor să le fure abilităţile, iar atingerea lui Daemon mă face să strălucesc asemenea luminilor din Las Vegas.
Singurul fel în care pot rămâne în viaţă în toată povestea asta este să stau cât mai aproape de Daemon, până când amprenta vrăjii extraterestre dispare de pe mine.
Asta dacă nu-l omor mai întâi.”

i_am_number_four_19

Nici nu am cuvinte să vă spun cât de mult mi-a plăcut primul volum din „Lux”. Nu sunt fană a cărților fantasy, însă cartea asta a fost cu adevărat bună, făcându-mă să  râd și să îmi stea inima în gât când o citesc. „Obsidian” a făcut toate acestea, ba chiar mai multe.

La trei ani după moartea tatălui ei, Katy se mută împreună cu mama ei, într-un orăşel linistit din Virginia de Vest, unde speră că vor reuşi să depăşească perioada dificilă prin care trec. Dar nimic nu este ceea ce pare in Petersburg, iar curând Katy îşi dă seama că micuţul oraş este pe cât de retras, pe atât de plin de secrete, începând cu misteriosul şi enervantul ei vecin şi culminând cu întâmplările stranii şi înfiorătoare care se petrec.

Book trailer!

O fată obişnuită, dar și  o blogeriță pasionată de lectură, Katy este un personaj minunat de care m-am ataşat de la primele rânduri. Katy este o fiică iubitoare şi atentă, o prietenă sinceră şi loială, o persoană pe care cei apropiaţi ei se pot baza şi un adevărat sprijin pentru mama ei. Un personaj puternic, independent şi îndrăzneţ, care-şi spune întotdeauna punctul de vedere şi care nu se lăsa niciodată intimidată, Katy îl înfrunta pe Daemon şi nu îi permite să o îndepărteze de Dee, soră geamănă a acestuia, care îi devine, încetul cu încetul, cea mai bună prietenă eroinei.

553637.gif

Toate bune și frumoase, relația dintre cei doi pare să se mai calmeze, iar Daemon aproape că accepta ca sora sa să se întâlnească cu Katy. Viața decurge normal, dar nu pentru mult timp, până când, într-o situație critică, Daemon își manifestă puterile: o salvează pe Katy de la un accident teribil, oprind timpul în loc. Confuză, Katy are nevoie de răspunsuri, iar Daemon, surprinzător, se dovedește cooperant în această misiune: astfel, aflăm că, într-adevăr, Daemon (și nu numai) este extraterestru, un luxian care a fost nevoit să plece de pe planeta sa împreună cu mai mulți oameni, după ce aceasta a fost distrusă de către alți extratereștri răi, și anume arumienii. Aceștia se hrănesc cu forțele luxurienilor, care, în forma lor reală, sunt niște lungi siluete pline de lumină vie, dovedind forțe supranaturale inimaginabile. Pentru a se menține ordinea și echilibrul în această lume, luxenii sunt inspectați de către MA, o societate secretă care știe de existența lor, însă aceast MA se va dovedi a fi și util, pe deoparte, dar și o piedică cam greu de depășit.

0266bf7ee4e6b1defd2bfd9ec6813c48

Arumienii  sunt atrași de către luminile pe care luxeniile le lasă asupra oamenilor, și pot fi oricare dintre cei cu care oamenii obișnuiți intră în contact, din moment ce ei sunt înveșmântați în chipuri umane.  Ce se va întâmpla atunci când Katy va deveni ca o torță plină de lumini, din cauza lui Daemon? Vor reuși extratereștrii răi să pună mâna pe ea, va învața Daemon cum să accepte că sora sa, extraterestră, vrea să aibă o prietenă pământeană? De ce, oare, vrea Daemon neapărat ca Dee să se țină la distanță de Katy?         Ei bine pentru a afla trebuie să citiți cartea!

Ce înseamna Obsidian– sticlă vulcanică, ce poate fi folosită ca  armă.

af0953b5dca1b1ec6d2cd635f73173e3

 

Reclame

2 gânduri despre “Obsidian,Jennifer L. Armentrout

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s