Ultima scrisoare de dragoste – Jojo Moyes

ultima-scrisoare-de-dragoste_coperta
„-Va rog mult sa-mi mai spuneti un singur lucru , in doua cuvinte.Cand el … Boot … a plecat din nou , ce-ati facut?Jennifer Stirling coboara receptorul , cu o privire limpede si linistita.
-L-am urmat”
Descriere…

Aflata in cautarea unui subiect inedit si emotionant, ziarista Ellie Haworth gaseste in arhiva ziarului la care lucreaza o scrisoare datand din anul 1960, scrisa de un barbat care-i cere iubitei sa-si paraseasca sotul. Astfel Ellie se vede prinsa in hatisurile unei povesti de dragoste din trecut – iar impactul asupra ei este cu atat mai puternic cu cat si ea insasi are o legatura cu un barbat insurat. In 1960, Jennifer Stirling se trezeste in spital, unde a ajuns in urma unui accident de masina. Nu-si poate aminti nimic: nici de sot, nici de prieteni, nici cine era. La inapoierea acasa , descopera o scrioare de dragoste si incepe sa-si aminteasca de iubitul ei, pentru care fusese dispusa sa riste totul.
Povestea din trecut a lui Jennifer si cea actuala a lui Ellie, ambele implicand o dragoste patimasa si interzisa, se impletesc intr-o drama de mare intensitate emotionala, in care scrisorile de dragoste redauc la viata o iubire care sfideaza timpul.

44b41968d7ecdece7d2bc230e39b4f8b

Acțiunea se desfășoară pe două planuri temporale: în anii 1960 și în zilele noastre.

Ellie este o tânără jurnalistă, îndrăgostită de un bărbat însurat.  Chiar dacă relația ei nu e normală, ea îl iubește orbește, nu își imaginează viață fără el, ar sacrifica totul pentru el și trăiește cu speranța că și el ar face la fel pentru ea.

Ellie are ceva probleme la servici. Trebuie să găsească o poveste care să impresioneze, altfel riscă să își piardă postul. Se apucă și caută un subiect bun prin arhive vechi de zeci de ani ale ziarului și întâmplător, dă de o scrisoare de dragoste, cum nu a mai văzut niciodată, atât de pură, atât de sentimentală,   în care un bărbat îi cere iubitei lui să își părăsească soțul.

Scrisoarea devine cu mult mai interesantă pentru ea, având în vedere că și ea iubește un bărbat însurat. Se hotărăște să afle povestea din spatele scrisorii și finalul acesteia, sperând cu disperare că este un final fericit, astfel încât să nu fie dezamăgită de speranțele pe care le are, pentru propria ei poveste de dragoste.

Cu patruzeci și ceva de ani în urmă, Jennifer se trezește din comă, într-un spital din Londra, realizând că nu își aduce aminte nimic. Singurul lucru care i se spune, este că a suferit un accident de mașină, iar mamă și soțul ei refuză să îi răspundă la întrebări, schimbând subiectul de fiecare dată când încearcă să vorbească  cu ei. Doctorul îi spune că va dura o perioadă până îi va reveni memoria, dar până atunci să nu își facă problem. Se întoarce acasă la o viață pe care nu o recunoaște, la un soț și prieteni  despre care nu știe absolute nimic. Încearcă din răsputeri să se integreze, observând că în viața de dinainte de accident ea nu avea aspirații sau interese, fiind condusă oarecum de soțul ei.

Toate până într-o zi, când găsește într-o carte, o scrisoare de dragoste, adresată ei de la un anume B…memoria îi revine treptat. Bărbatul se numește Anthony și este reporter la un ziar. S-au cunoscut în urma unui reportaj pe care acesta l-a făcut despre soțul lui Jennifer, Laurence Stirling.

Dragostea dintre cei doi este foarte puternică, dar Anthony (pe care ea-l numește Boot, de la personajul unei cărți) nu mai poate rezista așa și-i cere să meargă cu el. Jennifer se decide în ultimul moment și pleacă, dar în drum spre gară are un accident, de unde și amnezia. Cei doi se întâlnesc după 4 ani, timp în care ea credeam că este mort, iar povestea lor parcă vrea să reînvie.

Ellie o găsește pe Jennifer și vrea să afle cum s-a terminat povestea celor doi, după 40 de ani. Ceea ce află, însă, o bulversează, fiind o răsturnare de situație neașteptată.

Un roman de nota 10!

58b10a8a83faaf87bb5df4cc9fee15c2

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s