Două orfeline, Adolphe D`Ennery

doua-orfeline_1_fullsize

Cartea vorbește despre „două orfeline”, una dintre ele fiind Luiza, a cărei mama este fiică a marchizului de Varney. Cu toate astea, ea este abandonată deoarece este rod al unei relații neligitime, lucru ce nu era tolerat în acel timp. Abandonată la poarta unei biserici, ea este găsită de către Michel Gerard, care, la rându-și, voia să-și abandoneze fetița din cauza faptului că sărăcia o condamna la chinuri. Înduioșat, acesta o ia pe Luiza, renunță la planul de a-și părăsi fetița și se întoarce acasă, la soția sa Tereza Gerard. Cei doi săraci, dar inimoși, hotărăsc să o crească pe Luiza ca și cum ar fi fiica lor, alături de Henrieta, fiica lor biologică. Luiza ascunde, totuși, o surpriză în îmbrăcăminte: monezi, care îi vor ajuta pe cei doi soți să ducă un trai mai bun, și un mesaj pe care scria „Persoanei miloase care mă va lua” și, pe o altă hârtie vărsată cu lacrimi, „Iubiți-mă. Numele meu e Luiza”.

Cele două fete duc o viață liniștită, până când tatăl lor moare, iar, peste ceva timp, mama lor. Între timp, Luiza orbește din cauza unei boli. Așadar, rămân singure pe lume, fiind nevoite să-și câștige existența. Se îndreaptă către Paris, orașul unor mari speranțe, orașul unui trai mai bun și decent, dar pavat cu primejdii ce le pândesc la tot pasul și ce le măsoară cu privirile. Încă de cum ajung acolo, destinul le desparte într-un mod crud. Cele două sunt răpite: Henrieta este răpită de către un „admirator”, iar Luiza este amăgită de către o bătrână cerșetoare și obligată să cerșească alături de ea.

Henrieta este salvată,totuși, de către cavalerul Roger de Vaudrey, nepotul Dianei, contesă de Linieres. Aceștia se îndrăgostesc unul de altul, dar iubirea lor este greșit înțeleasă, iar Roger este întemnițat, și Henrieta ajunge într-o închisoare pentru femei, urmând să fie trimisă în Orleans.

Luiza este,în cele din urmă, salvată din mâinile cerșetoarei de către Pierre, un tocilar care este fiul acelei bătrâne. Cei doi se îndrăgostesc pe nesimțite,dar destinul are câteva surprize rezervate pentru cei doi.

Este o carte minunată, pe care am citit-o cu mare drag și pe care v-o recomand și vouă!

Cele doua orfeline Adolphe D_Ennery

 

Reclame

6 gânduri despre “Două orfeline, Adolphe D`Ennery

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s