Anna în veșmânt de sânge, de Kendare Blake

9

     „Undeva pe-aici e cea după care am venit eu, una îndeajuns de puternică încât să stoarcă de suflare gâturile celor vii. Gândul mi se îndreaptă din nou spre ea. Anna. Anna în Veşmânt de Sânge. Oare ce trucuri o să încerce cu mine? Mă întreb dacă o să fie inteligentă. Oare o să plutească prin aer? O să râdă, o să ţipe?

Cum o să încerce ea să mă omoare?”

Pentru că sunt nevoiţi să se mute des, Cas nu încearcă să îşi facă prieteni sau să se ataşeze de noua locuinţă. Caută informaţii, găseşte persoana care ar putea să i le ofere, devine colegul nou şi misterios, de care toţi sunt interesaţi, dar despre care nimeni nu ştie nimic sigur. Mantia de secrete pe care o poartă cu el îl ajută să afle ce s-a întâmplat în 1958, când Anna Korlov a fost asasinată. Fantoma ei ucide fără milă pe toţi cei care îndrăznesc să intre în casa ei, în căutare de răspunsuri sau prea beţi şi mândri, ca să îşi dea seama de greşeala comisă.

Însă Anna… este diferită. În ciuda dorinţei de a o distruge, Cas se simte atras de ea, vrea să afle adevărul şi cine este persoana care a ucis o tânără elevă, care se îndrepta spre bal, în rochia ei albă şi frumoasă, sperând să aibă parte de o noapte memorabilă şi amintiri de neuitat.

Scenele dintre Cas şi Anna sunt profunde.El este înfricoşat de ceea ce simte, de siguranţa care îl cuprinde când se află cu ea, o priveşte cu un ameste de dor şi de dorinţă care îi distruge orice urmă de hotărâre când degetele lui alunecă pe pumnal, aşteptând o mişcare din partea ei pentru a face ceea ce este corect. Ea îi salvează viaţa, îl cruţă şi îl lăsa liber, aşteaptă emoţionată ca el să se întoarcă, dar ştie că este răspunzătoare pentru sufletele ucise, rămase prinse în casă, suflete nevinovate, pe care ea le-a întemniţat, dintr-un motiv pe care Cas îl caută cu înfrigurare.

Este o carte foarte frumoasă pe care v-o recomand!

casandanna

,,Magia nu există în realitate. Nu e decât iluzie și superstiție, vechi blesteme pe limbile bunicilor mele finlandeze.”

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s