,,Idilă pe un turn”,Thomas Hardy

Thomas-Hardy__Idila-pe-un-turn__973-124-646-8-785334229301

,,Idilă pe un turn”, este povestea iubirii nefericite dintre o nobilă mai în vârstă şi un tânăr astronom sărac. Deşi căsătorită, Lady Constantine trăieşte singură, deoarece soţul ei este plecat la vânătoare de lei în Africa de câţiva ani buni. Neprimind nicio veste de la el, femeia nu ştie dacă să creadă că este mort sau nu. Descoperind un turn ridicat în cinstea unui stramoș de-al  soțului cu mult timp în urmă, Viviette urcă să vadă panorama satului. În turn descoperă un tânăr astronom care își dădea toată silința să observe stelele din turn și să facă descoperiri noi.


Chiar dacă diferența dintre ei este de 9-10 ani, asta nu îi împiedică să se îndragostească unul de altul trăind o frumoasă poveste de dragoste transformata într-o căsătorie în secret.Căsătoria devine nulă în momentul în care aceștia află că soțul ei nu este mort, așa cum au crezut inițial.

Prin moartea unchiului tânărului,acesta primește o rentă anuală dacă nu se va însura până la vărsta de 25 de ani.

Viviette îl lasă liber pe tânăr să îți ducă studiile mai departe în straănătate ți să profite de renta unchiului decedat.
La scurt timp după plecarea tânărului, Viviette realizează că este însărcinată cu tânărul său iubit așa că ia hotărârea de a se casatorii în grabă cu un episcop pentru a nu pați rușinea de a avea copil din flori în fața lumii.

b56e8e06bc3c91278017f46c36ef1e22

În timp, episcopul cu care Viviette s-a căsătorit moare, copilul crește… Întors în satul său, tânărul se simte atras de una dintre fetele de aceeaşi vârstă cu el şi întârzie întâlnirea cu Viviette. Pe aceasta o reîntâlneşte în turnul în care s-a consumat cea mai mare parte a iubirii lor.

Cei doi se reîntâlnesc în turn, ca în vremurile trecute…întâlnirea este grea, imperfecta…timpul a lăsat urme adânci pe trupul femeii…

Tânărul astronom îi propune în ciuda a tot ce se întâmplase să se căsătorească. Viviette este așa de emotionată încât inima ei cedează și moare în brațele iubitului ei de infarct.

 

Citat…

,,Buzele lui întredeschise erau buze care vorbeau, dar nu despre iubire, ci despre spaţii de milioane de mile, ochii lui închişi erau ochi care priveau, dar nu în adâncurile altor ochi, ci în cele ale altor lumi. Sub tâmplele lui pulsau gânduri, dar nu despre frumuseţile altor femei, ci despre priveliştile siderale şi configuraţiile constelaţiilor.”

f1959f204cb72dcb27fd83cc89b015a2

 

Reclame

5 gânduri despre “,,Idilă pe un turn”,Thomas Hardy

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s