Vei fi acolo? , Guillaume Musso

362460

Am tot citit recenzii de-ale voastre despre unele dintre cărțile lui Guillaume Musso, și m-ați făcut curioasă…astfel i-am dat o șansă acestei cărți. Pentru mine a fost o foarte mare plăcere să citesc această carte, m-a făcut curioasă, m-a făcut să nu o las din mână și îmi pare rău că am citit-o într-un timp foarte scurt.

Personajul principal, chirurgul Elliott, primește șansa de a călători în timp să-și întâlnească eul mai tânăr cu 30 ani. Are șansa să îi vorbească, dar nu trebuie să îi spună prea multe lucruri pentru că orice informație poate să modifice trecutul și riscă să-și piardă fata din prezent. La început se duce în trecut să-și revadă iubirea vieții, pe Ilena, dar nu o poate salva pentru că a avea iubirea ei până la sfârșitul vieții înseamnă să nu mai aibă o aventură de-o noapte și să-și piardă fata pe nume Angie.

E palpitant să-i vezi pe cei doi încercând să se înteleagă, să facă un plan să o salveze pe femeia iubita, dar să nu afecteze viitorul. Unul este tânăr, impulsiv, coleric aș zice, gata să facă orice pentru Ilena, iar celălalt, trecut prin multe și îmblânzit de viață e mai calm, mai așezat. Cât de diferit poate gândi și acționa un om în perioade diferite ale vieții sale!

TU, dacă ai avea șansa să te întorci în trecut, ce ai schimba ?

1a57ce336c6bd28b93181c8e77481f28

44ceb13e062e2b370973f5dd4cf82a0c 584b4204247a3e93b3d33cdb89304a90

Citate:

,,Adevărul e că viețile ne sunt programate dinainte și că în van încercăm să ne împotrivim. Anumite evenimente sunt inevitabile, iar momentul morții e unul dintre ele. Viitorul nu ia naștere pas cu pas. Liniile mari sunt deja trasate și n-ai de ales, trebuie să mergi pe acea cale. Totul – trecut,prezent și viitor – formează un întreg compact, care răspunde la teribilul nume de fatalitate.”

,,De asta atârnă uneori destinul: de o privire care întârzie o clipă, de o bătaie din pleoape, de ridicarea unei bretele…”

,,Când vrei să te cobori cât poți de jos, să te umilești face parte din ritual.”

,,Vorbele sunt neputincioase în fața suferinței și a nenorocirii.”

,,Nu-ți poți alege soarta. Viața hotărâse în locul lor, cu se întâmplă de fiecare dată.”

,,Lupta unui om cu sine însuși, în două momente diferite ale vieții. Fiecare era gata să se bată până la capăt: unul pentru a-și salva femeia, celălalt pentru a nu-și pierde fiica.”

,,Trăiau fiecare minut cu un sentiment al urgenței, hotărâți să profite din plin de această viață ticăloasă, care te lasă să-i înțelegi pe deplin valoarea abia în momentul în care trebuie s-o părăsești.”

,,Îi putem cere unui prieten sau unei iubite să creadă incredibilul, dar numai atâta vreme cât incredibilul rămâne în niște limite rezonabile.”

,,Amprentele – singurii martori care nu înșală și nu mint niciodata.”

,,La urma urmei, deși doar iubirea și prietenia pot face viața suportabilă, există fără îndoială situații din care nu poți ieși decât de unul singur.”

,,Când primești pe cineva în sufletul tău, e pentru totdeauna.”

,,Asta e, viața presupune riscuri.”

Reclame

2 gânduri despre “Vei fi acolo? , Guillaume Musso

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s