Liceenii , George Șovu

liceenii_1_fullsize

Liceenii de George Șovu este mai mult decât o carte, este povestea unei generații.

După ce rămăseseră corigenți la matematica în clasa a IX-a, elevii provinciali Mihai Marinescu  și Ionică Popescu , colegi de cameră la căminul liceului, au învățat toată vara și au reușit să treacă la examinarea din toamnă. Spre deosebire de Ionică care a obținut doar nota 5, Mihai a luat nota 10 și vrea ca în anul următor să nu mai ajungă într-o astfel de situație.

Mihai este îndrăgostit în secret de colega sa Dana Vasilescu , căreia îi pune periodic un trandafir în pupitrul băncii. Dana este însă iubita colegului Șerban Pascu, premiantul clasei, și crede că trandafirii sunt puși de acesta.

Pentru a se apropia de Dana, Mihai începe să studieze sahul pentru a o impresiona, fata fiind campioană la acest joc. Cei doi iubiți se despart. Cu prilejul petrecerii organizate pentru aniversarea de către Șerban a vârstei de 17 ani, el se împacă cu Dana. Mihai își dă seama că Dana nu va fi pentru el decât o colegă și începe să învețe din ce în ce mai mult așa cum și-a dorit răposata sa mamă. Notele sale devin din ce în ce mai mari, iar tatăl său este mândru de activitatea sa școlară.

În ultima săptămână a anului școlar, Ionică este meditat la matematică de Mihai și obține notă de trecere, evitând astfel corigența. El își convinge colegul de cameră să-i pună Danei în pupitru o floare, atunci când aceasta urma să intre în clasă, iar fata își dă seama cine este cel care i-a pus flori în bancă în timpul întregului an. Toți elevii clasei reușesc să treacă de treapta a II-a, Mihai și Vlad obținând nota maximă. Dana îl felicită pe Mihai, iar acesta îi dăruiește un obiect de podoabă ce aparținuse mamei lui, după care cei doi se saruta.

Reclame

2 gânduri despre “Liceenii , George Șovu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s